Jdi na obsah Jdi na menu
 


19.2.2011

Moc se omlouvám,že jsme se tak dlouho neozvali a nepodali zprávy o tom jak budujeme.

Karanténa je už nějaký hotová.Šlo to pomalu,protože přicházely nové kočičky a tak se dodělání vždy o nějaký čas posunulo.

Karanténa je pro nás nutností.Díky ní nám hodně klesla nemocnost kočiček.Dřív byli nově příchozí kočky přímo v bytě,kde jsou i ostatní starousedlíci.I když ty nové byli v oddělené místnosti,přesto se choroby šířily.Teď je vše úplně jiné.

Ještě zbývá trochu vylepšit část,kde se převlékáme a kde se chystá jídlo a další věci,ale to už je opravdu jen maličkost.Samotná karanténa,kde jsou nově příchozí kočičky je HOTOVÁ.

Touto cestou chceme vám všem,kteří jste nám s její stavbou pomohli strašně moc poděkovat.Bez vás by jsme ji nikdy nedokázali.

Velké náklady byly na nové okno,protože tím starým strašně táhlo a rám byl velice poničený.

Materiál jsme se snažili kupovat ve slevách a ve výprodejích,proto jsou různé druhy obkladů,ale svůj účel plní a to je hlavní.

Celkové náklady na zřízení karantény se vyšplhaly na 16.458Kč.

Celkem se podařilo vybrat neuvěřitelných 10.126Kč.

Původně jsme chtěli vypsat jednotlivé dárce,ale některé příspěvky chodily anonimně a tak nám připadá nefér jmenovat jen někoho.Velice vděčni jsme opravdu všem.

Jmenovitě poděkovat bych chtěla svému muži Petrovi.Celou karanténu udělal sám,přes vytrhání staré podlahy,přes beton,zateplení,obložení sádrokartonem a následné vydláždění a obložení stěn keramickým obkladem.

Vše dělal po práci a o víkendech a já moc děkuju.

Náš velký dík patří i panu elektrikáři Mirkovi ,který k nám chodil také po práci  udělal celý, nový rozvod elektřiny,dodal nový jistič a termostat aby kočičky měli v místnosti stálou teplotu.Vše naprosto zdarma.

Bez vás všech by se nám vedlo moc špatně o karanténě a dalších věcech pro kočičky by jsme si mohli nechat zdát.Pomáhatáte nám zachraňovat,léčit,krmit.... a my jsme vám všem strašně moc vděční.

Snažíme se a snažit se budeme i nadále,kočičkám pomáhat co bude v našich silách.

Děkujeme vám opravdu všem a prosíme zůstaňte s námi i nadále.

 

Obrazek

Cedulku na dveře karantény věnovala paní Kateřina Mandová

Obrazek

 

Obrazek

ObrazekObrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Termostat

_________________________________________________________________________

 

15.8.2010

Dlouho jsme se neozvali.

Karanténa ještě bohužel hotová není,ale je to z důvodu,že musela být uvedena nouzově do provozu předčasně.Přišla nová koťátka a nebylo je už kam dát.Teď se uvolnila a tak hned budeme pokračovat v dodělání.Koncem minulého týdne jsme přivezli už i okno a dnes jsme dokončili obložení venkovní stěny,která rozděluje karanténu samotnou od místnosti,kde se budeme převlékat a chystat jídlo.Já doufám,že se vše už v nejbližší době dodělá a my vám budeme moc nafotit vše v plné kráse. :-)

_________________________________________________________________________

11.7.2010

Pomalu se dostáváme k cíli.Už schází jen položit dlažbu,dodělat elektriku a do 14 dnů by mělo být i nové okno.

Celá místnost je už vykachličkovaná,už je i vymalovaný strop (na tom se manžel opravdu vyřádil) a už to celé vypadá i docela hezky.

Takže do koce července bue snad hotovo.

_________________________________________________________________________

6.6.2010

Dnes se začaly obkládat stěny.Zatím se zdělávají zbytky obkladů,takže místnůstka bude trochu strakatá,ale svůj účel to splní a to je hlavní. :-)

 

Obrazek

 

Obrazek

 

_________________________________________________________________________

 

30.5.2010

Dlouho jsme se neozvali,ale to neznamená,že se tady nic neděje. :-)

V pátek byl u nás pan elektrikář Mirek a udělal rozvod k vypínači,zásuvkám,topení a termostatu.Příští týden se ještě staví a přinese vypínač a další potřebné věci.Hlavní kabel potom bude připojen na nový jistič.Moc děkujeme.

No a my jsme zateplili stěny a obložili je folií a sádrokartonem.Až se dodělá elektrika může se začít s obkládáním.Uvažujeme i o tom,že objednáme u pana truhláře nové okno.To staré je opravdu už hystorické a velmi poničené.Rám je poničený a z dob,které nepamatovala ani naše babička,takže by na kočičky pořádně táhlo a to nemůžeme dopustit.

_________________________________________________________________________

16.5.2010

Včera byl zateplen strop a obložen sádrokartonem.Dnes proběhlo zateplení stěny u okna.Vím,jde to pomalu,ale snažíme se seč nám síly stačí.Tentokrát vše proběhlo bez pomocníčků,byla velká zima a hodně větrno,tak se drželi doma v teplíčku.

________________________________________________________________________

10.5.2010

Příčka dělící místnost na dvě části je obložena sádrokartonem.Je hotová i kostra u okna.

Byl tu pan elektrikář a rozhodl,že kvůli topítku se bude muset natáhnout nový kabel a dát nový jistič.Šlice pro kabel už jsou vysekané.Kočičky bodou mít v místnůstce i termostat,který bude hlídat určitou teplotu,takže by měli být stále v teplíčku. :-)

________________________________________________________________________

2.5.2010

Včera jsme spáchali kostru na sádrokarton.Zatím je připravená kostra na strop a příčku.Jsou usazená futra.

Místnost jsme nakonec o kousek zmenšili.Nikdy tam nebude velké množství kočiček většinou chodí po jedné po dvou,maximálně vrh koťátek a z důvodu vytápění to bude určitě lepší.

Tentokrát pomáhal Matýsek.

Obrazek

 

_________________________________________________________________________

28.4.2010

Podlaha je zateplená a udělaný vrchní beton.Teď už se budeme moct pustit do kostry na sádrokarton a pozvat pana elektrikáře aby řekl co a jak.S vrchním beteonem pomáhala zase kočička Pižinka,vydržela u toho po celou dobu.Chodila s každým kolečkem od míchačky a sledovala jak se beton rozhrabuje a uhlazuje.Je to moc velká šikulka.

_________________________________________________________________________

21.4.2010

Máme hotový podkladový beton.Tak už se bude moci položit zateplení a pokračovat dál.

Čertík s betonováním pomáhal s obrovským zaujetím a tak jeho tlapičky budou už navždy zvěčněny v podlaze karantény.A ještě aby né,když někteří mohou mít chodníky slávy,náš Čertík nesmí zůstat pozadu.

________________________________________________________________________

16.4.2010

Přes týden není moc času a tak jde všechno pomaleji,než by jsme si přáli.Ale prkna jsou už pryč.Vykopali a vyvozili jsme i škváru,která byla pod prkny a teď se už muže začít betonovat.

_________________________________________________________________________

11.4.2010

Pustili jsme se do toho.Zatím se snažíme dělat věci,na které stačíme sami a které kromě našeho času nic nestojí.Místnost jsme vystěhovali.A začali strhávat staré lino.Pod ním se objevilo další ještě starší a pod ním strará prkenná podlaha.Prkna jsou plesnivá a rozpadlá.Takže se budou muset vytrhat i prkna a v celé místnosti,kde budou kočičky udělat podlaha nová.

 

Obrazek

________________________________________________________________________

 

5.4.2010

PROSBA O POMOC

Touto cestou bychom chtěli oslovit všechny hodné lidičky a poprosit o pomoc s vybudováním karantény.

Karantenní místnost nemáme.Vybudování nové karantény jsme zvažovali dlouho.Doposud jsme používali bývalou koupelnu.Tato místnost je přímo v domě a to se ukázalo jako naprosto nevyhovující a nedostačující.I když se snažíme sebevíc,převlékáme se,přezouváme,dezinfikujeme nestačí to.

Přesvědčili jsme se o tom v loňském roce,na jaře,když nám tu řádila chřipková viroza,při které onemocnělo téměř 30 koček,nemocné je potřeba izolovat.Potom,když jsme v létě přijali koťátka z klece.Koťátka byla nemocná a viroza se nám rozjela v celé síle po celé smečce a onemocněli další kočky a některé z nich bohužel i zemřely.Dodnes je nám z toho hrozně úzko,smutno a cítíme strašnou bezmoc.

Každé přijetí nové kočičky je obrovské riziko pro kočičky stávající.Pokud chceme dál přijímat a následně umisťovat další kočky,musíme mít pořádnou karantenní místnost.

Žijeme na bývalém statku a karanténu by jsme chtěli vybudovat v odlehlé části domu,která s tou naší,obytnou vůbec nesouvisí.Je to bývalý vejminek,kde kdysi žila naše babička.

Karanténa by byla v bývalé kuchyni.Bohužel v této části domu už několik let nikdo nebydlel a aby byla karanténa plně funkční a plnila svůj účel,bude potřeba několik úprav.Kuchyň se rozdělí na dvě části.Místnost,kde budou nové kočičky v karanténě je třeba,vybudovat tepelnou izolaci stěn,tak podlahy a stropu a celou místnost bychom obložit keramickým obkladem z důvodu pořádné dezinfekce.V této části bude potřeba i nový rozvod elektřiny.Naše představa je,aby vše co bude v karanténě bylo omyvatelné a dobře se dezinfikovalo.Samotné místnosti bude předcházet jiná,tzv. přípravna,kde se bude chystat jídlo,kde bude možnost se i umýt a převléknout.

Všechy práce s vybudováním se budeme snažit udělat sami.S rozvodem elekrtřiny se budeme muset obrátit na osobu k tomu určenou,ale budeme se snažit  vše pořídit za cenu nejnižší.Materiál však koupit musíme,ale i tomto případě budeme vybírat věci v akcích a za přijatelné ceny.Bohužel sami na to nestačíme a tak vás všechny prosíme o finanční pomoc.

Vaše příspěvky prosím zasílejte na č.účtu.220751500/0300 variabilní symbol 1313

O průběhu budování vás samozřejmě budeme průběžně informovat.

Všem,kteří jsou ochotni pomoci předem velice děkujeme.Vaše pomoc je pro nás velice důležitá a moc si jí vážíme.Děkujeme vám.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Karanténa

(Kačka, 22. 2. 2011 20:53)

No super! Náhodou jsou ty různobarevné obklady moc pěkné. Jistě hezčí než třeba jenom bílé. Tak ať se kočičkám líbí a ať se daří co nejvíce jich vyléčit.

karanténa

(Martina, 19. 2. 2011 18:53)

Krásné to máte fakt špicové, moc se to povedlo.

Karanténa

(Alice, 13. 2. 2011 19:15)

Moc prosím o zprávu, jak jste s budováním karantény pokročili, zda ještě potřebujete pomoc či zda už funguje?

Vůbec ne pomalu!

(Zuza, 21. 5. 2010 23:42)

Lído, já vůbec nechápu, jak při normálním provozu ještě zvládáte budování?! Máte na to nějaké pomocníky nebo to Vy samy?? V každém případě jste skvělé, šikovné a úžasné :) Držím palce ať se Vám daří i dál!

Ahoj Lído,

(Zuzka M. (z.moravcova@email.cz), 4. 5. 2010 19:48)

jestlipak pomocníci dostávají extra porci kuřátka? Jinak musím říct, že se perfektně činíte, holt ty přiložený chlupatý tlapky se na díle hned ukážou:-)
Pusu čumákovku smečce, Z+M+B

Pro Terku, Kubíka, Kryšpína a Myšku

(Lída Opuštěné kočky, 19. 4. 2010 17:00)

Dobrý den,moc děkujeme za vaši podporu a pomoc.Moc si toho vážíme.Za všechny chlupaté kožíšky Lída

Hodně štěstí

(Iveta z Bílovic, 19. 4. 2010 16:40)

Dobrý den,moc obdivuji vaši práci a moc si ji vážim, četla jsem smutné příběhy na vašich stránkách a je mi strašně líto, jak dokážou být lidé krutí, nikomu nepřeju nic zlého, ale na lidi, kteří ubližují bezbraným tvorečkům by mělo jednou dojít!!!
Mám doma čtyři kočičandy, jednoho nalezence - z ubožáčka vyrostl maxi kočičák a dva kožíšky z útulku, adoptovala jsem si kočičku v Hodoníně a bohužel příjmy nemám jako lidé z Čezu :-( Strašně ráda bych vám nějak pomohla a tak posílám alespoň jednorázově nějakou korunu na karanténu a přeju všem vašim kočičkám nový domov plný lásky a zdravím je od Terky, Kubíka, Kryšpína a Myšky