Jdi na obsah Jdi na menu
 


PRO BEZPEČNÝ ŽIVOT V POLIČCE

 

Začínáme budovat!!!

Tak konečně je to tu.

Největší akce za celou dobu trvání našeho sdružení. Po velkých přípravách, celkové nervozitě zda se vše podaří a hlavně po obrovské pomoci vás všech se začíná s budováním oplocení.
Nejdříve chceme touto cestou všem, kteří poslali na náš účet finanční pomoc strašně moc poděkovat. Bez vás všech by jsme tohle nikdy nedokázali vybudovat. Nedoufali jsme , že se to podaří. Je to prostě úžasný! A MY MOC DĚKUJEME! 
K dnešnímu dni se podařilo vybrat neuvěřitelných 67.162Kč 

Zde zveřejňujeme jména našich strážných andělů, kteří pomohli a díky nim můžeme postavit plot a zajistit bezpečí pro naše kočky. 
Paní Jindrová Romana, pan RNDr. Leoš Strnad, Rozvoralová Irena, Lukášová Irena,Pohanková Marcela, Lakomá Klára, pan Suchý Jiří, Zerwas Heinrich Pete, pan Kyncl Robin, paní Loucká Lenka, Kicperová Šárka, Kocmanová Marie, Fiserová Barbora, Falešníková Kateřina,pan Svoboda Lukáš, paní Stuchlíková Kateřina, Vamberová Olga,Ing. Karel Lorenz, paní Bartková Michala, Malá Jana, Zoubková Eva, Soňa Bartková, Farkašová Tereza, pan Kleprlik jan, paní Urbánková Jaroslava,pan Hamršmíd Jiří, paní Oppová Alice a pan Moureček sekretář, Zouharová Marie, Kubáčková Věra,Miluše Ostradická, Zuntová Jana, Ing.Goetzová Dana, Steidlová Pavla, Teneková Dagmar, Brandejská Dana, Divadelní klub Polička, Krčma Michal, Bilošová Alena, Kateřina Mandová, Ramon, Alena davidová ,Míša K., Mgr. Zuzana Moravcová, Petra Lopáčová, Dagmar Valentová, Jitka N., hodný dárce,Lili, Zdenka Mulerová, Ing.Jana Pištěková a Prcková a spol, Myšátka z Jablonce, Eva K., Renata Š., Kornelia Šotová a samozřejmě firma Pragotěs s.r.o.
Pokud jsme na někoho zapomněli prosím ozvěte se nám, není to úmyslné.
Děkujeme Kočičímu přání za uspořádání akce Velký projekt. 
Děkujeme i firmě PLOTY VAMBERK - WIRE METAL s.r.o., která vše do dvou dnů po objednání vše dovezla a poskytla našemu sdružení slevu 5%. 
Moc děkujeme i našim přátelům Michalovi, Míšovi a Jirkovi, kteří obětují svůj volný víkend a zcela zdarma nám tu pomáhají.Bez vás by to kluci nešlo.
A úplně nakonec chci poděkovat svému manželovi Petrovi za jeho trpělivost se mnou a naší smečkou. Vždy se nám snaží ve všem vyhovět a stará se abychom se tu všichni měli dobře. 

Fotky dodám co nejdříve


A teď už podrobněji :-)
21.7.2013
Minulý víkend se kopaly díry pro sloupky. Místy to bylo hodně těžké, protože část je v místě kde kdysi byla cesta takže je to tam bylo samé kamení. Místy zase byly kořeny od vzrostlých stromů. No, ale měli jsme na pomoc tři skvělé kamarády kteří se nebály vzít do ruky rýče, štychary, krumpáč a fanky a tak šla práce od ruky… Celkem se kopalo 77 děr. 
Ve čtvrtek už začaly navážet první materiál. Díky firmě Pragotěs s.r.o. máme i podhrabové desky, možný únik kočiček se tak ještě sníží. 
V pátek se už začínaly betonovat první sloupky. Vše bude trochu ztížené tím,že můj manžel, jezdí pracovně na delší dobu mimo domov, ale budeme se snažit vše co nejdříve zabetonovat aby se mohlo pokračovat s dalšími pracemi. Kluci přislíbili pomoc i na tuto část budování, kde se bude ne jen betonovat, ale musí se usadit i již zmiňované 100kg desky a později samozřejmě napnout plot. 
O dalším dění vás všechny budeme samozřejmě informovat.
4.8.2013
V týdnu jsme navařovali trubky na stávajícím plotě. Moc děkujeme panu Petrovi,vše udělal rychle, suprově a zdarma :-) No a o víkendu se nám podařilo zabetonavat zase pár trubek. Vedro bylo hrozné, ale chlapi byli hrozně šikovní. Moc děkujeme Jirkovi za pomoc. Obětoval svojí volnou sobotu a betonování ho tak pohltilo a zaujalo, že se udělalo víc než jsme měli původně v plánu.

 

PROSÍME O POMOC...

 1.6.2013

Obracíme se na všechny spřízněné duše a na všechny milovníky zvířat. Dostali jsme se do opravdu zoufalé situace a jsem nuceni se obrátit s obrovskou prosbou o pomoc na všechny hodné lidičky.

Většina vás již zná naši činnost a víte,že nejsme oficiální útulek, ale domácí depozitum. Kočky s námi žijí doma, mají možnost volného pohybu jak po domě, tak po zahradě. O kočky se staráme již dlouho, oficiálně, na bázi občanského sdružení, od roku 2008. Letos jsme se bohužel dostali do zoufalé situace, na kterou sami již nestačíme. Naši sousedé si začali stěžovat, na naše kočky, chodí totiž i na jejich zahrady. Náš pozemek je poměrně velký, ale vysvětlit kočce, která je od přírody velmi zvědavý tvor, aby na cizí zahrady nechodila, se nám bohužel nedaří.

V zájmu bezpečnosti našich koček a v rámci zachování dobrých sousedských vztahů jsme nuceni pozemek oplotit. Na to bohužel naše finance již nestačí. Jsme z toho zoufalí, protože zajistit krmení, stelivo, veterinární péči a další věci je velice náročné jak psychicky, tak i finančně. Většinou vše kupujeme ze svých peněz, veterinární péči se snažíme hradit ze sponzorských darů a příspěvků soukromých dárců.

Všechny naše kočky při přijetí procházejí karanténou. Všechny jsou kastrované a očkované. Snažíme se jim vynahradit to, co člověk zanedbal a pokazil. Naučit je nebát se, mazlit se a znovu uvěřit lidem. Naše depozitum má i několik handicapovaných členů z důvodu týrání, zanedbané péče a vážných úrazů. Samozřejmě i umisťujeme a hledáme pro ně nové, skutečné domovy. V současné době pečujeme o 82 koček. Plot bude pro nás a hlavně pro naše kočky i jistotou,že již nebude docházet ke zbytečným zraněním či dokonce úmrtím. Jako například Mája, která již čtvrtý rok nechodí, protože jí někdo postřelil. Přežila jen díky vynikající lékařské péči. Nebo na Čiperku, kterou loni srazilo auto, v noci jsme s ní jeli do Hradce, kde nakonec po několika hodinách v bolestech zemřela nebo na Žofku, kterou nám před dvěma lety potrhali sousedovi psi....

Vše jsme pečlivě promysleli a naplánovali. Oplocení je potřeba udělat co nejdříve, než se konflikt se sousedy vystupňuje. Kočky by musely být v těchto krásných dnech zavřené doma, na což nejsou zvyklé a velice špatně by toto omezení snášely.

Kontaktovali jsme několik firem, zjišťovali ceny a hledali tu, která by byla pro náš záměr nejvýhodnější.
Práci, jako je případné vykopání děr pro sloupky, jejich zabetonování a další věci s tím spojené, budeme samozřejmě dělat sami, aby se co nejvíce ušetřilo. Materiál však koupit musíme - je potřeba nakoupit pletivo, sloupky, nechat udělat branky. Následně, nově zbudovaný plot by měl mít výšku 180cm. Nad ním bude ještě ve dvou místech umístěn elektrický ohradník, který se vyrábí i pro kočky. Celková délka plotu bude cca 250m a náklady by se měli pohybovat okolo 80.000Kč.

Touto cestou vás moc prosíme o pomoc materiální či finanční. Číslo účtu je 220751500/0300 variabilní symbol pro tento účel 1313.
Jsme občanské sdružení a materiální a finanční dary poskytnuté našemu sdružení lze ve smyslu zákona č. 586/1992 Sb. o daních odečíst z daňového základu (pro fyzické osoby paragraf 15, pro firmy paragraf 20).

Na závěr vám moc děkuji za případnou pomoc a účast a těmito nádhernými tvory.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

BEST software for captcha breaking!

(MashaNus, 12. 12. 2017 19:30)

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.