Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pepinka

pepinka-006.jpgKočička Pepinka měla smutný osud. Nejprve skončila sama a opuštěná. Aby toho nebylo málo, ještě se jí stal těžký úraz, při kterém si těžce poranila zadní nožičku. Takto se pohybovala sama po ulici, nožička jí plandala, nebyla schopná se na ni postavit.

Naštěstí si jí všimla moc hodná paní, která neváhala a Pepince pomohla. Vzala ji hned k veterináři a ten zjistil, že nožička je zlomená a bude potřebovat operaci, při které bude nožka sdrátována. Paní se sama stará o několik koček,které jsou všechny nechtěňátka, která skončila vyhozena na ulici. I když byla, a asi stále je, v tíživé situaci, neváhala a Pepinku dala operovat. Operace byla finančně dost náročná, paní si musela korunky půjčit, aby vše s Pepinkou zvládly a vše bylo tak, jak má.

Protože Pepinku po čase a vyhojení čekala další operace, při které měly být dráty z nožičky vytaženy, rozhodla se paní požádat o pomoc své známé. Odmítli ji, někteří se jí ptali, proč tolik investuje do obyčejné kočky, vždyť uspávací injekce je přece mnohem levnější... S paní Martou se už známe delší dobu, vždy se nám snažila pomáhat, a tak se zkusila obrátit i na nás. My jsme v té době zrovna připravovali aukci, do které shodou okolností před časem poslala věci i paní Marta. Bylo to prostě řízení osudu a my ho vyslyšeli a aukci věnovali kočičce Pepince.

Aukce běžela moc hezky. Věci se podařilo vydražit za krásných 6751 Kč. Současně Pepince přišlo ještě na náš účet 1500 Kč a na operaci přispěl i finanční dar ve Velikonoční koledě. Celá částka byla samozřejmě poslána ihned paní Martě, která byla nesmírně vděčná a hlavně překvapená, že se našlo tolik hodných lidí, kteří jsou ochotni pomoci nemocné kočičce.

Touto cestou vám všem hrozně moc děkujeme. Děkujeme za to, že jste, za to, že pomáháte zachraňovat životy těch malých, bezmocných dušiček, které by bez vaší pomoci neměly šanci přežít. Děkujeme vám.

Zde přikládáme ještě poděkování přímo od paní Marty a kočičky Pepinky:

Chtěla bych aspoň takto co nejsrdečněji poděkovat všem dobrým lidičkám, kteří přispěli na operaci zlomené nožičky kočičky Pepinky, a to buď nákupem v aukci OS Polička, příspěvkem  ve Velikonoční koledě, či přímo příspěvkem na účet.

Samozřejmě velké poděkování patří p. Funkové, která vyslyšela moji prosbu o pomoc a bez sebemenšího zaváhání aukci pro Pepinku uspořádala, celý výtěžek z aukce Pepince věnovala a rovněž Pepinku zařadila do žadatelů o dárek ve Velikonoční koledě.

I já se už léta snažím opuštěným kočičkám pomáhat a to nejen ve svém nejbližším okolí, ale i dle svých možností v různých soukromých depozitech. Bohužel, jsem již delší dobu bez práce a také se starám o docela početnou smečku kočiček a psa (z útulku), a tak operace Pepinky by pro mne byly finančně neúnosné.

Proto ještě jednou všem moc a moc děkuji za velikánskou pomoc, které si opravdu velice vážím!!!

A jak se daří Pepince?

S Pepinkou jsem byla na kontrole, byly udělány kontrolní RTG snímky. Pan doktor konstatoval, že kost sice srůstá, ale není ještě řádně vyplněna, takže hřeby v nožičce zůstanou ještě další 4 týdny. Poté už budou hřeby vyndány a Pepinka zároveň podstoupí i kastraci.

Jinak si Pepinka hraje, odpočívá, mazlí se, ráda se „opaluje“ na balkóně, jen v tom jídle by mohla trošku přidat…

 

Zde je aktuální zpráva o Pepince

16. 6. 2011

Dobrý večer,  

Pepinku jsme přivezli po 17. hod. k nám – tak drátiska jsou vyndaná a Pepinka je vykastrovaná – zatím podřimuje, občas poťapává v kleci, trošku zvracela… řekla bych, že zatím vše v normálu. Bebinka jsou malá, tak teď jen aby začala pořádně baštit a aby nám vydržely stehy...

26. 6. 2011

Zítra jdeme ještě na vyndání stehů z nožičky a stehů po kastraci.

Zase je to pro tu Pepinčinu nožičku nový stav, se kterým se bude muset nějak srovnat. Když měla drát v nožce, sice kulhala, ale naučila se s tím dobře běhat i skákat.

Teď po vyndání drátu bych řekla, že kulhá víc, je vidět, že když chodí pomalu, našlapuje opatrně, ale když je v ráži, tak lítá a na nožičku zapomíná.  No snad se to časem ještě upraví.

Chci tedy ještě jednou moc a moc poděkovat Vám i všem dárcům za příspěvky na Pepinku.

Srdečný pozdrav a poděkování všem posílá Pepinka a Marta Unzeitigová, Zábřeh na Moravě

 

pepinka-027.jpg

 

pepinka-024.jpg

pepinka-005.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

(Tom, 5. 12. 2011 21:51)

Moc fandím všem lidem kteří zachraňují to co jiní považují za zbytečný odpad. Sám zachraňuju a snažím se pomoci kočičkám na ulici. Naposledy jsem dal do dobrých ruk kočičku z ulice která byla uplně slepá a tudíž na smrt vyhladovělá. Jen mě mrzí že nemohu zachránit všechny.

Pepinka

(stana, 3. 7. 2011 19:57)

Krásná kočička, nejhodnější panička, úžasní lidé kolem kterým není kočíčí život lhostejný! Úžasná kombinace! Kéž by to bylo tak pokaždé.... Přeju hodně zdraví a lásky!

Pepinka

(Ivana Studierová, 3. 7. 2011 19:20)

Posílám moc pozdravu Pepince, paní Unzeitigové a Liduškám a mám moc radost, že všechno dobře dopadlo a Pepinka bude zase zdravá a běhat.
Je to dobrý pocit vědět, že jsou na světě lidé, kteří mají rádi zvířata...