Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.Q 2013

15. 11. 2013

 29.6.2013

Loučíme se s naší malou... :-(
Kočička Číča u nás žila od roku 2004. Tenkrát jsme jí objevili na místním kravíně. Vystrašenou, hubenou , bez přední nožky a s koťaty.
Paní která na karvíně pracovala,říkala,že kočička tam byla už když nastupovala a to bylo v roce 1998. Říkala, že byla strašně plachá, ostatní kočky jí vyháněly a tak žila v létě v zimě v keříku za kravínem. Sama se starala o přežití, sama pečovala o koťátka, která několikrát ročně porodila a sama se dokázala vypořádat i se strašným úrazem, kdy se na jedné z okolních zahrádek chytila do želez a přišla o přední pacičku. Paní si pamatovala,jak Číča přihopskala a nožka jí ještě visela na zbytku kůže. Pomoci jí však nemohla, kočička byla strašně plachá…
Když jsme se o ní dozvěděli začali jsme jí ochočovat a po čase tenkrát byl listopad i s jedním malinkým koťátkem, které přežilo se jí podařilo odchytit. Nikoho by nenapadlo, že Číča je v té době už zase březí a tak nás po počáteční radosti jak krásně baští a tloustne čekalo překvapení v podobě čtyř koťátek. 
Číča byla hrozně skromné,hodné a tiché stvoření. Nikdy nikoho neproháněla, nikdy na nikoho neútočila. U jídla čekala až se nají ostatní a potom teprve šla jíst ona sama. 
Nikdy nebyla ani nemocná. Až loni na začátku zimy jí začaly zlobit zoubky. Byla na čistění a brala se i krev,která byla tenkrát ještě v pořádku.
Před pár dny přestala jíst.Vyšetření ukázala na selhání ledvin. Snažili jsme se všichni. Kočička byla strašně hodná a trpělivá. Několikrát denně dostávala kapačky, léky, krmili jsme jí…bohužel nic nezabíralo. Ledviny už prostě nebyly schopné znovu pracovat.Teplota byla jen něco málo přes 35 stupňů… hodnoty krve desetinásobně vyšší oproti normálním hodnotám. 
Včera si ještě moc přála jít ven a tak z posledních sil a za naší podpory vyšla na zahradu. Prohlídla si svoje oblíbená místa, kde tak ráda lehávala v travičce a pod lípou, napila se trošku vody z jezírka. Potom hačala pod dubem a rozhlížela se, loučila se…. 
Zemřela po druhé hodině odpoledne v klidu a ve spánku. 
Přejeme ti holčičko aby tvůj další živůtek, který na tebe určitě čeká, byl lepší a šťastnější. Aby jsi našla milující rodinu aby ti už nikdy nikdo neublížil a ty žila už jen v lásce a klidu. Nikdy na tebe nezapomeneme…

_________________________________________________________________________

26.6.2013

Před chvílí jsme se vrátili ze Žďáru. Číča má selhání ledvin  Dostala kapačku a několik injekcí, kapat budeme ještě doma. Hodnoty jsou velmi vysoké. Budeme bojovat, držte nám prosím tlapky

_________________________________________________________________________

22.6.2013

Zprávy z fronty: Kočička se snaží a baští  Dnes jsme jí krček pro jistotu natřeli chytrou houbou, ublížit jí to nemůže a kdyby se jednalo o plíseň tak by se měla lepšit. Větší koťátko se stále bojí,ale zůstává na místě - je scepenělé hrůzou, ale pohladit se už nechá  No a malinká ta se drží hodně u maminky.

_________________________________________________________________________

21.6.2013

Dlouho jsme si užívali klidu a bylo to moc fajn.

Krásný den vám všem. Dnes se podařil odchyt kočičky, která denně seděla u obchodu a prosila o jídlo. Už tu byla, ale zjistilo se, že kojí a tak musela zpět. Koťátka byla plachá,ale dnes jsou tu  Jsou úžasný, fotky dodáme co nejdříve. Mamka musí dnes k panu doktorovi má prakticky holý krček a podezřele zvětšené bříško, tak uvidíme. Myslete na nás večer se ozveme.

Před chvílí jsme se vrátili z veteriny. Kočička má horečku, zvětšené všechny mízní uzliny, nafouknutá střeva. Ihned dostala antibiotika, injekci na zklidnění střev. Holý krček může být od klíšťat, prozatím je důležitější aby klesla horečka a kočička se uzdravovala.Koťátka jsou zatím v pořádku.

________________________________________________________________________

 

10.4.2013

Dnes byla z karantény propuštěna Žanetka, kterou před časem někdo vyhodil na místní kravín. Smečka jí přijala naprosto bez problémů a zrovna tak Žanetka mezi ně zapadla jakoby tu byla odjakživa. Žádné zkoumání, žádné vrčení, ale jen jistota a klid. Že by se nám nějaká dušička vrátila?

 

________________________________________________________________________

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář