Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. Q 2013

15. 11. 2013

 24.8.2013

Dnes mám první malinkaté narozeninky  je mi přesně jeden týden. Narodil jsem se v sobotu 17.8. a proto jsme dostal jméno Péťa. Myslím, že svému jménu budu dělat čest. Je a také bylo mnoho významných osobností s tímto jménem. A určitě by se mezi nimi našli stateční a velcí bojovníci jako jsem já. Zůstal jsem jediný ze šesti sourozenců a věřte, že se budu rvát co mi budou síly stačit abych svojí mamce, těm dvoum ženskejm co se o mě občas starají a kmotřičce Zuzce dělal jen a jen radost. 

_________________________________________________________________________

23.8.2013

Mamina je na tom už lépe. Ráno už byla bez teploty, zase baští a kojí. Snad už bude dobře. Koťátko se snaží a roste, když volá a mamka hned nejde dokáže se i pěkně vztekat  Vážíme ho, už má přes 165g, už je to velký chlap  Mamina má spoustupráce protože hlídá ještě malou Cibulku a Mia a klidná je jen, když je má všechny u sebe. Večer už je na ní vidět jak je unavená, sedí a hlavička jí padá a očička se zavírají. Je to moc statečná kočička.

_________________________________________________________________________

22.8.2013

Dnes jsme měli vzácnou návštěvu. Přijeli za námi Terka Pharkash Farkašová aMichal Krčma - mají od nás kočičku Pixie a tak přijeli navštívit její sourozence a vůbec všechny ostatní kočičáky. Celé smečce přivezli spoustu dobrůtek a 2000Kč, které vybrali na na jejich svatbě. Opožděně všichni mooooc gratulujeme. Je to úžasný, že i v takto významný den tyhle lidičky dokáží myslet na opuštěné kočky. Strašně moc děkujeme.
Bylo to moc příjemné odpoledne.

_________________________________________________________________________

20.8.2013

Mamina měla dnes ráno horečku. Bříško je podle pana doktora klidné a na pohmat bez problémů. V krvi je mírný zánět. Byla nasazena další antibiotika. Kdy už tohle skončí.

_________________________________________________________________________

 

19.8.2013

Je za námi hodně náročný víkend. Mamina v sobotu ráno začala rodit. V devět odtekla plodová voda a potom už se nic nedělo. Kočička se snažila,měla obrovské stahy,ale koťátka nikde.  O půl dvanácté jsme už byli na cestě do Svitav. Po prohlídce u pana doktora jiná možnost než císařský řez nepřipadala v úvahu. Mamina měla šest koťátek. Dvě se narodila mrtvá, další zemřelo v sobotu odpoledne,mělo velké potíže s dýcháním. Ze soboty na neděli zemřela holčička, která už od narození nevypadala moc dobře. Dnes k ránu zemřela další holčička, tady byly patrné problémy s bříškem. Takže nám zůstal jen jeden kluk  Něco muselo být špatně Celé těhotenství byla Mamina v pohodě, ale pohyby koťat byli strašně málo patrné. Né že by jsme měli málo koček, ale člověk se na ta miminka tak nějak už těšil. Snad poslední chlapeček přežije. Stará se o něj jak maminka tak ségra Cibulka, dnes mu velice opatrně a něžně olizovala hlavičku.

_________________________________________________________________________

 

14.8.2013

Pižinka byla včera na odběru krve. Má leukemii, né virovou, ale chronickou Nicméně krevní obraz vypadá o mnoho lépe než před časem, takže budeme opět snižovat dávky léků a dál užívat bylinky, které opravdu pomáhají a díky bohu za ně 

_________________________________________________________________________

13.8.2013

Cibulka už začíná baštit, ale ještě rozhodně není v pořádku. Dnes jí viděl pan doktor, má zvětšené všechny uzlinky na těle. Stále jí přikrmujeme protože nesní tolik kolik by bylo potřeba. Dál užívá antibiotika, snad se to bude den za dnem lepšit.

 

_________________________________________________________________________

 

12.8.2013

Mamina už je jako balon, budeme mít asi slůňata 

_________________________________________________________________________

11.8.2013

Mio s Cibulkou onemocněli. U Mia to je zřejmě reakce na očkování, které bylo ve středu, ale u Cibulky se nám k tomu něco přidalo. Kočička má již třetí den velmi vysoké teploty,nechce papat. Bere antibiotika,krmíme ji. Držte nám tlapičky ať se to zlepší. Je to hrozný drobeček 

________________________________________________________________________

7.8.2013

Mio, Cibulka a Žanetka dnes podstoupili svoje úúúplně první očkování  Ušák byl vypuštěn mezi smečku. Sice ještě prozpěvuje, ale moc si to užívá. Jindřich je pro svojí přetrvávající agresivitu stále na samotce, snad dostane rozum a uklidní se. Hormony s ním ještě cvičí 

________________________________________________________________________

2.8.2013

Tak si představte, že z kočičky, která se jmenovala Mia se z ničeho nic stal kocourek Mio 

_________________________________________________________________________

18.7.2013

Od včerejšího dne je nás zase víc  Mamka byla ve městě a když šla přes náměstí potkala u pekárny kocourka, který tam doslova hltal kousek suchého rohlíku. Na všechny při tom vrčel. Paní co mu kousek rohlíku dala se divila, že kocour baští suchý rohlík, ten její by to prý nechtěl. K tomu asi není co dodat. Kocourek putoval do papírové krabice a honem "domů". Doslat jméno Ušák. Má zdeformovaná ouška, hroznou srst, tržné rána po celém těle a hladem a parazity nafouklé bříško. Když přišel měl i obrovský průjem,ale už je vše jak má být  Držte nám tlapičky ať se Ušáček brzy zotaví.

15.7.2013

Poprvé jsme ho viděli zhruba před 14 dny, když byl u nás na zahradě a měl náznaky hry s našimi kočkami. Vypadal ale úplně jinak. Byl tlusťoučký a čistý.V sobotu večer se objevil v krmícím domečku co máme na balkoně pro toulavé kocoury z okolí, kteří chodí denně na jídlo. Byl špinavý a hubený. Dostal ihned najíst,nechal se i několikrát pohladit. Seděl tam však i v neděli ráno to už bylo patrné stížené dýchání a nosánek byl totálně zalepený. Takže nastalo bleskové přemístění Maminy a drobotiny z karantény do vysvíceného pokoje a Jindřich putoval do karantény.Byly nasazeny antibiotika. Kocourek vůbec nevěděl k čemu slouží pelíšek. Spinkal na zemi v záchudku. Po té co dostal kukáňku je v ní nepřetržitě zalezlý,má tam krásné teplíčko. Rýma se zdá lepší. Jindříšek je neuvěřitelný mazel,který blahem až slintá.Moc si váží svojí kukáňky vzdaluje se od ní jen na pár kroků k mističce s jídlem. Nevíme kde se tu vzal,určitě to však není toulavý kocour :-(

_______________________________________________________________________

10.7.2013

Tak dnes Maminu viděl pan doktor. Je to mamina každým coulem. Jsme březí. Při příchodu k nám zdravotní stav kastraci nedovoloval a teď???? Prostě podle doktora by jí taková operace kočičku obrovsky zatížila, co se dá dělat, nikdy jsme s žádným živůtkem co nám byl svěřen nehazardovali takže sklapneme krovky a budeme poslušně čekat na miminka

7.7.2013

Tak jsme tu měli dlouho klid  Máme tu nějakou virozu kočky se dusí, nemohou polykat, kašlou a doslova se škrtí  Stůně Alfík, Jurášek, Čertík, Jarunka, Rumík, Rozárka, Frantík, Olinek, Zuzanka. Mánička nevypadá dobře,uvidíme jak se s tím ostatní poperou. V pátek měli být vypuštěni z karantény Mamina s trpaslíčkama, ale zatím tam musí ještě vydržet. Tak nám prosím držte tlapičky ať se nám to moc nerozjede a noví marodi ať už nepřibývají.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář