Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. Q2015

3. 10. 2015

15.9.2015

Včera jsme byli u pana doktora ve Žďáru.
Kominíček měl na uchu velkou hnisavou kapsu, která nereagovala na antibiotika a tak musel na operaci.Ouško má teď krásnou podpěrku a doufáme, že se co nejdříve vyhojí.
Jel s námi i Hastrmánek na kontrolu ledvin.Bohužel je tam stále velký zánět.Moč se bude posílat na vyšetření. 
A jela i naše malá Rozinka, nechce jíst.Vyšetření ukázalo velký problém se žlučníkem.Vzhledem k vrozené vadě jater je to opravdu problém. Operace je hrozný risk a krmení násilím taky není řešení, takže jsme opravdu v krizi Emotikona frown

________________________________________________________________

7.9.2015

Včera večer jsme přijali kocourka. Je od místní přehrady, kde již nějaký čas nuceně bydlel. Jedna hodná paní ho tam krmila a s přicházející zimou mu hledala domov. Bohužel nikdo se nenašel a tak kocourek šel k nám.
Dnes už byl u pana doktora ve Žďáru. Má zánět ledvin a za uchem tržnou ránu staršího data.Takže bereme antibiotika. 
Je to hrozný mazel. Dostal jméno Hastrmánek.

________________________________________________________

26.8.2015

V pondělí to byl měsíc co k nám přišla naše malá Viktorka. Za tu dobu udělala velké pokroky. Hodně vyrostla, přibrala a stala se z ní pořádná uličnice. Zápal plic je definitivně zažehnán a Viktorka byla v pondělí poprvé očkována. Levé očičko se stále léčí, stále kapeme. Vše konzultujeme s očním specialistou panem doktorem Beránkem. Ten zatím nedoporučit jakýkoliv operativní zásah kvůli velikosti Viktorky. Až povyroste bude provedena korekce spojivky a třetího víčka. Na očičko vidí.
Viktorka vám všem moc děkuje za podporu a pomoc. 
Zatím vše zvládá skvěle. Emotikona smile
Moc se omlouvám za kvalitu fotek. Je to strašný živel a je prostě nevyfotitelná :)

________________________________________________________

19.8.2015

Dnes jsme byli ve Žďáru klinice s naší Lízinkou. Bylo diagnostikováno selhávání ledvin, těžký průjem a silný diabetes Emotikona frown zavodňujeme, máme dvoje antibiotika a zítra ráno začínáme píchat inzulín. Dieta už je objednaná.
Tak na nás myslete :(

________________________________________________________

14.8.2015

V pondělí večer nás navždy opustil náš Beník...Pejsek, který tu s námi žil dlouhých 19 let. Dostal se k nám jako malé štěně, které mělo jít po smrti majitelky do útulku. Stal se nechtěným dědictvím a podle toho s ním bylo taky zacházeno. Jako malý byl naprosto nezvladatelný, neposlušný a neutahatelný. Emotikona smile Naštěstí se vše s přibývajícím věkem uklidnilo a vyrostl z něho rozumný a krásný pes, přítel a kamarád.
Prožili jsem toho spolu moc, poslední roky ti broučku už zdraví neloužilo tak jak by jsi si ne jen ty přál, ale i přesto, že jsi byl slepý, hluchý a nezvládal jsi chodit po schodech si myslím, že jsi byl spokojený. Snažili jsme se ti maximálně pomáhat a být s tebou.
Byli jsem s tebou i v tvůj poslední den, kdy už tvé tělíčko dál nemohlo a tvůj další život s námi by byl pro tebe už jen trápení. Odešel jsi doma ve spánku...Budeš tu navždy s námi a nikdy na tebe, ty náš kluku nezapomeneme. Spinkej sladce broučku můj :(

________________________________________________________

5.7.2015

Včera to byl týden co jsme přijali malou Viktorku. Myslím, že za tak krátkou dobu udělala obrovský pokrok a to ne jen váhový Emotikona smile Na levé oko vidí, ale je v něm hluboký zánět a velký vřed takže je stále v léčení. Dostává antibiotické kapky a přidal se i oční, hojivý gel. Jiné ošetření zatím nepřipadá v úvahu, protože se stále ještě léčí zápal plic. Po jeho vyléčení bude ošetřena na klinice v Pardubicích u pana doktora Beránka.
Viktorka má obrovskou chuť k jídlu, stále prohlíží mističku a už si začíná i pořádně hrát. Za týden přibrala 330g Emotikona smile
Moc se snaží a moc děkuje všem, kteří jí drží tlapky a pomáhají.

________________________________________________________________

29.7.2015

Kočička co jsme včera přijali se snaží, moc se snaží. Krásně papá. Zatím na nás syčí, ale potom se schoulí do náruče a mazlení si moc užívá.
Dostala jméno Viktoria.

 Čeká ji operace, musí se vyčistit pozůstatky pravého očička, k tomu léčba pro záchranu nemocného levého očička, jistě to bude záležitost dosti nákladná.

Ráda bych všechny dobré lidi, kterým není její osud lhostejný, poprosila o finanční příspěvek. I dvacetikoruna pomůže, pokud se jich sejde hodně :-) Proto prosím posílejte na účet 220751500/0300, variabilní symbol 777 (tři sedmičky pro štěstí :-) ), aby Viktorka nepřišla o možnost vidět ty úžasné lidi, kteří ji zachránili, kočky kámošky, míčky na hraní, kuřátko na misce a tak :-)

_________________________________________________________________

28.7.2015

Dnes jsme přijali koťátko v kritickém stavu. Přivezla ho paní, která ho našla na ulici. Ihned jsme jeli na kliniku do Žďáru. Koťátko má těžký zápal plic, pravé oko zcela chybí a levé je na tom moc špatně. Prcek váží 400g, je to kostra potažená kůží, jeho stav byl označen za kritický. Má silná antibiotika.
Tak na nás myslete.

_________________________________________________________________

16.7.2015

Barunka - náš nový přírůstek.Přijata minulý týden po té co byla hozena do ohrady ke koním. Přinesla jí majitelka koní. Barunka je hrozně hodná a mazlivá kočička. O víkendu byla poprvé očkovaná.

________________________________________________________

14.7.2015

Puntík má zánět ledvin. Odmítá jíst a pít. Zatím je na kapačkách a dostává nitrožilně antibiotika. Držte mu tlapky, prosím

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář