Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.Q 2014

8. 10. 2014

 

31.8.2014

Včera jsme se vypravili do Hradce Králové na další terapii s naším Plaváčkem a přibrali jsme i ochrnutou kočičku Máju. Plaváček opět prodělal uvolnění bloků okolo páteře, napravení ramen a paní Bára se pokoušela přiložit i baňky,které jsou v tomto případě nutností protože některé obratle jsou zapadlé a je potřeba je dostat do správné polohy.Bohužel Plaváček se rozhodl,že žádné baňky se rozhodně přikládat nebudou a tak jsme se dohodli,že baňkovat budeme doma kde Plaváček dostane límec aby už nemohl kousat  No a Májenka ta má za sebou celkovou generálku. To, že by se po pěti letech co je ochrnutá ještě rozchodila se zřejmě nestane,ale i tak měla veliké posuny na bederní páteři, které mají na svědomí hrbeček ,který se na zádíčkách vytvořil. Postavení ramenních kloubů bylo také hrozné a k tomu ještě čelist a první krční obratel Atlas,který byl také velmi posunutý. Májenka byla neskutečně hodná a trpělivá i když to muselo hodně bolet. Určitě se jí hodně uleví. Domů jsme se dostali o půl deváté večer. Pacienti se navečeřeli a spali a spali  Opět chceme moc poděkovat paní Bára Vlčkováhttp://www.rehabilitacepsu.com/ a její sestře Žanetě,která s terapií také moc pomáhala. Celé ošetření proběhlo opět zcela zdarma.Díky!!! 
A ještě chci moc poděkovat příteli a kamarádovi Jirka Urbaník za pomoc a odvoz do Hradce za trpělivost a čekání, které bylo opravdu dlouhé. Lidí,kteří obětují svůj volný čas a zcela nezištně pomohou je strašně málo.

____________________________________________________________________________

dscn1777.jpg

28.8.2014

Dnes jsme měli vzácnou návštěvu.Přijel za námi úžasný človíček paní Bára Vlčková a přijela za naším Plaváčkem.Paní Bára je terapeut Dornovy metody a musím říct,že je to né jen úžasný člověk, ale i odborník s obrovským citem a láskou ke zvířatům. Našla Plaváčkovi spoustu bloků a bolístek. Měl zablokovanou krční páteř, pravý čelistní kloub, hrudníček, měl hnuté s ramenem a loktem o bederce ani nemluvím.  
Přesto, že to vše muselo být velmi nepříjemné a bolestivé, tak byl Plaváček velice statečný a moc se snažil. Celé odpoledne prospal a teď se najedl a odpočívá.  
Ale už teď je patrné zlepšení v oblasti krční páteře. Kocourek kouká na všechny strany, natahuje krček, když přijde nějaká kočička za ním do pokoje tak na ní i povrkává  ... 
V sobotu by jsme měli jet na další ošetření,věříme,že se zlepší a snad i rozchodí.
Paní Bára pracovala na Plaváčkovi téměř dvě hodiny a celé ošetření dělala zcela zdarma.
Moc za všechno děkujeme!

__________________________________________________________________________

dscn1761m.jpg

21.8.2014

Dnes k nám přišel Ivánek. Je to kocourek,který je zřejmě bezdomovec. Chodí k nám už dlouho,několikrát jsme ho tu měli,ale vždy odešel.Svoboda a volnost je pro něj vším. Teď tu dlouho nebyl. Přišel až dnes a bylo vidět, že mu je hodně zle. Sotva stál na nohou. Co se dalo dělat jiného než jet opět do Žďáru a doufat. Ivánek má těžký zánět v celém tělíčku a k tomu hodně špatné ledviny a játra.Teplotu měl 37,5 stupňů. Ihned dostal několik injekcí,kapačku. Dělala se krev a ultrazvuk.Teď jsme ještě kapali,před půlnocí dostane ještě další léky.Musíme věřit,že to vše zabere a bude zase lépe. Ještě,že věděl kam má jít, brouček 
Jsme zase o 1000Kč lehčí, ale copak člověk může říct, nejsi náš tak ti nepomůžeme? Nemůže...

_________________________________________________________________________

dscn1756-m.jpg

19.8.2014

Plaváček byl dnes na dalším vyšetření.Dělaly se odběry krve a moči, ultrazvuk a další CT s kontrastní látkou. Krev je v pořádku. S močí je to horší,máme zánět ledvin. CT vyšetření ukázalo přes čtyři obratle velký otok míchy  Prognoza není moc dobrá 

_________________________________________________________________________

14.8.2014

Včera v podvečer se na nás obrátila paní s prosbou o pomoc. Našla zraněného kocourka, který nebyl schopen se postavit na zadní nohy. Když jsme přijeli,kocourek seděl v trávě u potoka,podle paní tam byl již druhý den.Ptala se v okolí,někteří lidé i přišli podívali se,ale když zjistili,že kocour není jejich zase odešli. 
Kocourek byl vyděšený a bezmocně se rozhlížel.Když zjistil,že ho chceme odnést snažil se utéct a spadl do potoka  
Ihned po odchytu byl odvezen do Svitav na vyšetření,které však nic zásadního neprokázalo a tak jsme se ráno vypravili na kliniku do Žďáru tam kocourek prodělal důkladné vyšetření.Rtg ukázalo prasklý bederní obratel a vyhřezlou plotýnku. Dělalo se i CT vyšetření,ale to naštěstí žádné další zranění neprokázalo.Kocourek dostal kanylu, antibiotika a další léky. Zatím není schopen se sám ani vyčurat,ale věříme, že příroda je mocná a jeho stav se zlepší.Je to velice statečný a hodný kocouří kluk  Dostal jméno Plaváček.
Moc prosíme o pomoc jak psychickou tak finanční.Poslední dobou se to na nás nějak valí a síly a bohužel i finance nám ubývají  Moc děkujeme.

 

dscn1748ll.jpg

_________________________________________________________________________

12.8.2014

Tak a je nás zase víc  Když byla dnes mamka krmit na kravíně plašanky, slyšela auto a dokonce viděla i paní s krabicí. Když auto odjelo, ze sena se ozývalo mňoukání. Našla tam dvě krásné kočičí princezny. 
Už nemám slov, nevím co k tomu dodat... Lidská omezenost a zabedněnost je opravdu bezmezná 
Holčičky jsou krásné, čisťounké, zdravé a moc hodné. Kdyby jste někdo měl místo doma a hlavně v srdíčku určitě se ozvěte. Kdyby mohli jít spolu bylo by to super, jsou na sebe fixované a jsou náááádherné takže neváhejte!
Ani né hodinu po příchodu těchto koťátek tu zvonila paní a přinesla další dvě koťata.Našla je u opuštěného rybníku za městem. Tady nám už podala pomocnou ruku moc hodná Paja Shon a vzala je k sobě do dočasky. Jak budou fotky ihned je zveřejníme a budeme hledat domov. Koťátky byla také krásná a také nechtěná :-(

10479978_745952022131876_9024972238487258596_n.jpg

 

_________________________________________________________________________

016-1.jpg1.8.2014
Dnes před polednem jsme museli nechat odejít kočičku Šíšu. Ve středu jí byla diagnostikována lymfoblastická leukemie. Dostala ihned léky a silná antibiotika. Bohužel její stav už se nepodařilo zlepšit. V pátek začala mít bolesti a tak jediné co jsme pro ní mohli ještě udělat bylo nenechat jí trpět a dopřát jí klidný odchod  Poslední dobou je toho strašně moc, je to obrovský nápor na nervy, dívat se na ně jak vám odchází a jen bezmocně přihlížet 
Budeš tu stále s námi Šišinko naše. Spinkej sladce holčičko malá 

_________________________________________________________________________

29.7.2014

Včera jsme si jeli pro kočičku Šíšu na kliniku do Žďáru. Operována nakonec nebyla.Panu doktorovi se stále něco nezdálo a tak se dělali další testy. A ty ukázali,že se jedná o lymfoblastickou leukemii  Tekutina co je v bříšku, není tedy krev,ale výpotek.  Šišinka dostala léky a bude na kapačkách. Snad léky zaberou a bude tu s námi ještě nějaký čas být  Fideček měl včera vycházky  nožičky má stále ochrnuté.Trochu se nám začíná budit levá noha,ale jen ve stehýnku.Dole na tlapkách nemá vůbec žádnou citlivost. Je to hrozný šok,jak pro nás tak pro kocourka.Během pár vteřin ochrnul,nechápe co se sním děje. Nechce jíst,hodně odpočívá.I on dostává léky.Hodně s ním cvičíme,masírujeme a reikujeme a hlavně věříme,že se nožičky probudí a zlepší a Fidík bude schopen alespoň trochu chodit.

_________________________________________________________________________

29.7.2014

Byl tu dlouho klid a tak si to teď musíme užít  
Šíša včera přišla a bylo vidět, že je jí hodně zle. Jelo se do Žďáru a tam pan doktor zjistil velkou krevní sraženinu v bříšku. Dostala velké množství léků,ale při dnešní kontrole se ukázalo,že krve je v bříšku víc než včera.Vypadá to na roztrženou slezinu.Kočička zůstala na klinice a čeká jí operace. Její stav je velice vážný.Moc prosíme o pomoc a podporu. A aby toho nebylo málo včera odpoledne jsme našli na chodbě kocourka Fida,nemohl se postavit na zadní nohy.Vyšetření,které se dnes opakovalo potvrdilo cévní infarkt při němž došlo k ucpání tepny,která vyživuje bederní část páteře. Zadní nohy nemají ani hlubokou citlivost. Musíme hodně cvičit a modlit se, příroda dokáže zázraky  A Týnečka má hnisavý zánět ledvin.
Prosíme všechny strážné anděly o pomoc.
Chci moc poděkovat báječným lidem Pavel Antenson Lidmila a Pavel Knyttl za pomoc a odvoz do Žďáru, nikdy se neptají proč,nač prostě jdou a pomůžou.Díky! 
Aby toho nebylo málo upadlo nám kolo u auta, mělo vydržet do listopadu,bohužel nevydrželo 
Prosíme všechny strážné anděly o pomoc, hlavně Šišinka jí bude moc potřebovat.

_________________________________________________________________________

27.7.2014

Onemocněla nám Lízinka. Má dlouhodobé problémy se zažíváním a teď se ještě přidaly játra a ledviny. Jsme na kapačkám a krmíme.Myslete na nás 

_________________________________________________________________________

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář