Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2009

2009

Touto cestou chceme moc poděkovat všem,kteří nám pomohli v loňském roce a stáli při nás i v těch nejhorších chvílích.Bez vás všech by jsme nemohli dělat to co děláme,nemohli by jsme pomáhat kočičkám,které se ocitly v nesnázích a mnohdy i v ohrožení života.Vaší pomoci si velice vážíme,je pro nás velice důležitá.

 
A jaký,že tento rok vlastně byl?

Prožívali jsme chvíle radosti,ale také velký smutek.Loňský rok byl pro nás v boji se zákeřnými virozami velice náročný a těžký.Jsme na všechno jen dvě,ale snažíme se pro ně všechny udělat maximum.Nemáme tolik umístěných a přijatých kočiček jako jiná sdružení,nemáme depozita,všechny kočičky s námi žijí doma a jsou součástí naší velké chlupaté rodiny.

Za loňský rok jsme přijali celkem 36 kočiček.Byla to převážně koťátka,která skončila vyhozena námi lidmi na různých místech.Ale byli mezi nimi i dospělé a zbídačené kočičky (např.Kryštůfek,Barunka..) Obrazek,kteří by bez pomoci zemřeli a bohužel za jejich otřesný stav může  zase jenom člověk.Přišly i  kočičky plašanky z místního kravína (Ája,Šíša,Naháč...),kteří museli být odchyceni pro velice špatný zdravotní stav.Na kravín chodíme už  několik let a krmíme je,ale některé kočičky jsou stále velmi plaché,přesto se nám jejich stav už podařil podstatně snížit a většina už se přestěhovala k nám.Díky prostředí ve které žily jsou však chronicky nemocné a neumistitelné.Přijali jsme i dvě kočičky,které byli už březí(Vendulka a Sněhurka),porodili dohromady 9 koťátek.

Nový domov našlo 14 kočiček.Někteří bydlí tady v okolí Poličky (Heřmánek s Kubíčkem v Sádku,Madlenka ve vesničce Křídla,Péťa ve Zderazi),ale většina jich je umístěna daleko od domova (Lucinka v Brně,Rozinka v Pardubicích,Ferdík v Hradci Králové,Škubánek  s Filípkem v Praze),všichni posílají zprávičky a všichni se mají moc dobře.

Rok 2008 k nám byl milosrdný a nepřišli jsme o žádnou kočičku Zato rok  loňský si vybral vše i s úroky a byl pro nás hodně smutný,přes naší veškerou péči a snahu nám i 14 kočiček zemřelo.V první polovině roku nás opustila Fialinka,Růženka,Merlinek,Tadeášek.Zákeřné viroze podlehla koťátka Špuntík a Puntík,Amálka,mamka Vendulka a malá Rozárka.Ája zemřela na selhání jater a celého organismu,Mařenka na suchou formu FIP,zemřel nám i maličký Král Cihlík Paleček I.,a další byla Cácorka s Kominíčkem.

Podařilo se nás úspěšně očkovat a revakcinovat 56koček.

Dali jsem vykastrovat 16 kočiček.A pomohli s kastrací 5 kočiček z Řetůvky.

Naše kočička Mája,prodělala těžkou operaci páteře,která jí zachránila život,její hybnost se však stále nedaří obnovit.Cvičíme stále,sama se nevyčurá,ale jinak by mohla dělat reklamu na blaženost,je spokojená a my stále doufáme,že se jednou na zadní nožičky postaví a rozeběhne.

Snažíme se pomáhat i starým lidem,kteří pečují o opuštěné kočičky v jiné části našeho města.Rozvážíme krmivo a pokud je to v našich silách pomáháme i s veterinární péčí.

V tomto roce by jsme chtěli vybudovat karantenní místnost,protože doposud žádnou nemáme,používali jsme jednu místnost přímo v bytě a to se ukázalo jako nedostačující. S příchodem každé nové kočičky se dostávají do ohrožení všichni starousedlíci.Karanténa je pro nás nutností.

Dál se budeme snažit pomáhat všem,kteří nás budou potřebovat.

Prosíme zůstaňte s námi.Vaše pomoc pro nás hrozně moc znamená.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář